Barometer

Weer instrumenten 

Wij hebben een uitgebreide selectie barometers, hygrometers, thermometers en digitale weerstations. Kom gerust langs in de winkel voor meer advies.

Innovacelli

Barometers

Jaren lang werkten barometers met een kwikkolom wat een zeer nauwkeurige uitlezing van de luchtdruk weergeeft. Kwik is echter verboden om in barometers te gebruiken. Daarom heeft Denis Dingens nu de Innovacelli ontwikkelt en werkt met drukdoosjes en een vloeistof kolom waardoor er een zelfde uitstraling ontstaat als de bekende kwikbarometer. Leverbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen voor elk interieur.

Hygrometer

Hygrometers

Hygrometers zijn er in 3 uitvoeringen:
Bimetaal - Synthetische haar - Paardenhaar.
De bimetaal werkt met een strookje metaal met daarop een strookje papier en geeft slechts een indicatie van de luchtvochtigheid. De synth-haar werkt met een kunststof haar en geeft iets nauwkeurigere indicatie dan de bimetaal.
De paardenhaar hygrometer is verreweg de meest nauwkeurige van de drie.

Galileo thermometer

Thermometers

Deze zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen voor zowel binnen als buiten te leveren. Waaronder de Galileo thermometer, deze heeft een aantal gekleurde bolletjes met een eigen gewicht waarop de temperatuur staat aan gegeven. Als het warmer wordt zullen de bolletjes 1 voor 1 naar onder zakken. Het onderste bolletje wat bovenin drijft geeft de huidige temperatuur weer. In de winkel hebben we diversen thermometers voorradig.