Pasvorm

Uiteraard nemen wij de tijd om samen met u een passend nieuw montuur uit te zoeken. Daarbij houden we onder andere rekening met de laatste modetrends, de vorm van uw gezicht en uw haarkleur, uw kledingstijl, uw sterkte en natuurlijk met uw wensen. 
 
 

De kleur van uw montuur

Het is belangrijk dat een goede keuze wordt gemaakt uit de beschikbare kleuren. Dat wil zeggen: in een kleur die heel goed bij uw huidskleur, haarkleur en de kleur van uw ogen past. Een beknopte richtlijn hiervoor is:

  • Zogenaamde 'warme kleurentypes' hebben meestal een gelige, getinte of perzikachtige huidskleur en hun (echte) haarkleur is meestal goudbruin, goudblond, bruinzwart of kastanjekleurig. Zij kunnen het beste een montuur kiezen in warme kleuren zoals goud, bruingoud en koperkleurig.

  • De zogenaamde 'koude kleurentypes' hebben een huidskleur met een roze, roodachtige of blauwige ondertoon en hun (echte) haarkleur is meestal blauwzwart, asblond of zilvergrijs. Zij kunnen het beste een montuur kiezen in een koele kleur zoals blauw, blauwgrijs, zilvergrijs, zilver, roze en zwart.

Uw gezichtsvorm

In het algemeen kan worden gezegd dat u het beste een montuur kunt kiezen dat tegengesteld is aan uw gezichtsvorm. Bijvoorbeeld: Bij een ronde gezichtsvorm kiest u een hoekig montuur en dat kan andersom ook. Bij een vierkantige gezichtsvorm kiest u een ronde bril.

Rond gezicht 
Kenmerken: Het gezicht is ongeveer even lang als breed. 
Advies: Het best bij deze vorm is een bril met rechte, hoekige lijnen. Vermijdt monturen met gekleurde of versierde onderrand.

Vierkant gezicht 
Kenmerken: Het voorhoofd en de kaken zijn even breed en de kaaklijn is zwaar. 
Advies: Een ronde/ovale bril met een bevestiging van de zijstangen bovenaan het montuur.

Ovaal gezicht 
Kenmerken: Hoge jukbeenderen en smal toelopende kin. De lengte komt overeen met de 1,5 maal de breedte. 
Advies: Iedere vorm van montuur is mogelijk. Let alleen op dat de grootte overeenkomt met de proporties van het gezicht.

Driehoekig gezicht 
Kenmerken: Een smal voorhoofd met brede mond en kin. 
Advies: Het best is een sterk breed montuur met een dunne rand en het accent op de verticale lijn.

Hartvormig gezicht 
Kenmerken: Een breed voorhoofd en brede jukbeenderen. De mond en kin zijn smal. 
Advies: De brillenglazen moeten beduidend breder dan hoog zijn. Een simpel of smal montuur met lager ingezette zijkanten is aan te raden.

Omgekeerd hartvormig gezicht 
Kenmerken: Het voorhoofd en jukbeenderen zijn smal in vergelijking tot de kaaklijn. 
Advies: Een breed, krachtig montuur is hier de beste optie.

Lang gezicht 
Kenmerken: Het gezicht is langer dan het breed is. 
Advies: Een vierkantig gebogen montuur, met een krachtige bovenrand.