Materiaal & Coating

Materiaal

Bij het bepalen van het materiaal van uw glazen kunt u kiezen uit glazen van glas en glazen van kunststof. De eerste variant is breekbaar en zwaar, maar minder krasgevoelig. Kunststof glazen zijn licht, breken niet snel en zijn tegenwoordig standaard voorzien van een hardingslaag. Bovendien zijn deze glazen tegenwoordig extra dun verkrijgbaar en dus ook erg fraai bij hogere sterktes. U zult begrijpen dat wij kunststof glazen meestal aanraden aan onze klanten.

Coating

Als u het materiaal van uw glazen gekozen heeft, kunt u bepalen welk soort coating u op de glazen wilt hebben. Een goede coating zorgt ervoor dat u prettiger en rustiger door het glas kijkt. De kwaliteit van coatings kan verschillen en daarom zal de prijs van een coating bij goedkopere glazen lager zijn. Dit zijn de belangrijkste coatings:


Hardingslaag

Bijna alle kunststof glazen van een goede kwaliteit zijn tegenwoordig standaard voorzien van een hardingslaag. Deze zorgt ervoor dat uw glazen minder snel krassen. Bij de betere glazen kunt u zelfs een extra hardingslaag toevoegen.


Ontspiegeling

De ontspiegeling zorgt ervoor dat u minder last heeft van schitteringen en reflecties, bijvoorbeeld van lampen. Deze coating wordt aangebracht aan de voorzijde van uw glas en is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten.


Vet- en vuilwerende coating

Nieuw is een anti-vervuilingslaagje op de glazen, waardoor u uw bril minder snel vet en vies wordt. U hoeft uw bril met deze coating dus minder vaak schoon te maken. Bij de betere kwaliteit glazen is deze laag vaak al aangebracht.

Kleur

Hiernaast kunt u ook kiezen voor glazen met een kleurtje of meekleurende brillenglazen; dit zijn brillenglazen die van kleur veranderen. Binnen zijn deze glazen transparant en buiten passen ze zich aan aan de felheid van de zon. Bovendien bieden meekleurende glazen bescherming tegen schadelijke UV-straling.