Loepen

Ons gehele assortiment loepen is afkomstig van Eschenbach, een Duits bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Met meer dan 90 jaar ervaring is dit één van de leidinggevende en trendsettende leveranciers van optische producten. U kunt onze collectie loepen natuurlijk komen bekijken in onze winkel, maar u kan ook (bijna) het gehele assortiment terugvinden in onze webshop .

Onderhoud

Wanneer de lenzen van uw leesglas of loep vuil zijn, kunt u voor het reinigen een zachte katoenen of linnen doek gebruiken en daarmee alleen licht over het lensoppervlak wrijven. Bij sterkere vervuiling kunt u de doek met handwarm water bevochtigen. Gebruik in geen geval alcoholische of organische oplosmiddelen, omdat deze de lenzen kunnen beschadigen.

Vaktermen

In onze webshop hanteren wij soms vaktermen om de loepen en leesglazen te omschrijven. Hieronder kunt u een korte omschrijving van deze termen vinden.

PXM lichtgewicht lenzen
PXM kunststof heeft bijzonder lichte en onbreekbare eigenschappen. Producten waarbij dit materiaal is toegepast onderscheiden zich met de hoogste weergavekwaliteit, ergonomisch design en geoptimaliseerde gebruiksvoorwaarden.

cera-tec
Ook cera-tec komt het zien en draagcomfort ten goede. Deze speciale, harde coating biedt de lenzen volledige bescherming - en de gebruiker veiligheid.

Asferisch
In de optica spreekt men van een asferisch oppervlak als een spiegel- of lensoppervlak niet bolvormig is (sferisch) maar een afwijkende vorm heeft, bijvoorbeeld paraboloïdisch, hyperboloïdisch, ellipsoïdisch of anderszins. Asferisch betekent letterlijk niet-bol.

Biconvex
Aan weerszijden bol.

Binoculair
Met betrekking tot twee ogen.

Monoculair
Met betrekking tot één oog.