Barometers


De collectie barometers die u kunt vinden bij Van der Wiel optiek is afkomstig van Dennis Dingens. Een deel van onze collectie kunt u bekijken in onze webshop. Vanwege technische redenen staan niet al onze barometers hier afgebeeld; een ruimere collectie kunt u terugvinden in onze winkel in Leiden. De gehele collectie van Dennis Dingens kunt u bekijken op www.barometers.com. Wij kunnen desgewenst ieder product van deze leverancier voor u bestellen.

Dennis Dingens

Het bedrijf Dennis Dingens, gevestigd in Belgisch Limburg, heeft zich gespecialiseerd in de productie van klokken en barometers. Sinds 1965 heeft het de standaard gezet in deze industrie door middel van constante aandacht aan innovatie en ontwikkeling. Bijna een halve eeuw ervaring vormt de basis van de productie van deze unieke producten. Naast de productie van nieuwe instrumenten is Dingens ook gespecialiseerd in de reparatie en restauratie van antieke barometers, zowel voor musea als voor particuliere klanten.

De ontwikkeling en productie van metaalbarometers (aneroïde barometers) vormt een belangrijk deel van het gamma. De collectie wordt constant vernieuwd en daarbij worden hoge kwaliteitsnormen in acht genomen. De doelstelling is dan ook om zich blijvend toe te leggen op de ontwikkeling en innovatie van kwaliteitsinstrumenten. De insteek van dit bedrijf is daarnaast om duurzame producten te produceren, tevens voor educatieve doeleinden.