Assortiment

Enkelvoudige glazen 

Wanneer u merkt dat u niet scherp meer ziet zou het heel goed kunnen dat u toe bent aan een bril. Bent u onder de 40 jaar dan zal zult u waarschijnlijk bijziend zijn; u kunt dan ver weg niet meer goed zien. In dat geval heeft u enkelvoudige glazen (of contactlenzen) nodig die dit corrigeren. Bijziendheid ontwikkelt zich meestal tussen het 10e en 25e levensjaar. Beginnende bijzienden gaan graag wat dichterbij de televisie zitten. Zij hebben echter, in meer of mindere mate, moeite met het lezen van bijvoorbeeld verkeersborden op afstand. Om beter op het schoolbord te kunnen kijken, gaan kinderen liever vooraan in de klas zitten. Een ongecorrigeerde bijziende herken je vaak aan het ‘knijpen’ met de ogen, bijvoorbeeld bij het televisie kijken.

Verziend

Wanneer u problemen krijgt met lezen, bent u waarschijnlijk verziend. U heeft een leesbril nodig om de kleine lettertjes te kunnen lezen. Ook is het mogelijk dat u een multifocale bril of contactlenzen nodig hebt. Kom langs in onze winkel voor een passend advies.

Varilux

Varilux biedt verschillende soorten glazen voor elk moment van de dag. Lees hier meer over Varilux.

Multifocale glazen

Veel mensen tussen de 40 en 50 jaar krijgen moeite met lezen. U moet de krant zó ver weg houden dat uw armen te kort lijken. Dit natuurlijke verschijnsel wordt presbyopie of leeftijdsverziendheid genoemd. Met de juiste glazen is het gemis aan sterkte goed te compenseren. Er zijn verschillende glastypen waarmee u, net als vroeger, weer goed dichtbij kunt zien.

Leesglazen

Dit is een vaak toegepaste oplossing voor het ‘leesprobleem’. Standaard leesglazen bieden goed en helder zicht op afstanden binnen 50 cm. Bij het wisselend dichtbij en veraf zien moet u de leesbril steeds op- en afzetten. Droeg u al een bril voor in de verte dan zult u steeds van bril moeten wisselen. Bij dagelijkse activiteiten kan dit hinderlijk en onpraktisch zijn.

Bureauglazen

Bij het werken aan een bureau, een tekentafel, met een beeldscherm of bij het knutselen is het prettig of zelfs vaak nodig om ook op de grotere afstanden binnen handbereik goed en scherp te kunnen zien. Met Interview glazen, de leesglazen met een extra kijkbereik, kan dat. U ziet niet alleen alles tot 50 cm scherp, maar ook de aansluitende omgeving tot circa 150 cm.

Multifocale glazen

Bij multifocale glazen gaat de sterkte voor het zien in de verte zeer geleidelijk over in de leessterkte. Een bril met multifocale glazen biedt goed zicht op elke afstand van dichtbij tot veraf, zonder hinderlijke overgangen. Bij de keuze van het glas wordt rekening gehouden met uw dagelijkse activiteiten. En aangezien elk oog uniek is, heeft Van der Wiel Optiek voor elk type brildrager wel een passend glas.