Contactlenzen aanschaffen

Denkt u erover om contactlenzen aan te schaffen? Dan bent u bij Van der Wiel Optiek aan het juiste adres. Onze gediplomeerde contactlensspecialisten zijn ervaren, werken zeer nauwkeurig en hebben kennis van de laatste ontwikkelingen door regelmatig congressen en cursussen te volgen. De ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen gaan de laatste tijd zeer snel, en uw contactlensspecialist zal dan ook tijdens iedere controle bekijken of het type contactlens dat u draagt nog wel de meest ideale voor uw ogen is. Zo kunt u altijd veilig, gezond en comfortabel lenzen dragen.

Aanpassing

Indien u overweegt om contactlenzen te gaan dragen, kunt u een afspraak maken met een van onze contactlensspecialisten. Omdat lenzen aanpassen maatwerk is, zal de specialist eerst een nauwkeurig oogonderzoek uitvoeren, waarbij bepaald wordt of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Ook uw sterkte en de vorm van uw ogen worden opgemeten. Samen met u kiezen we de meest geschikte contactlens uit ons ruime assortiment en leren wij u hoe u met de lenzen om moet gaan. Indien de lenzen na een proefperiode bevallen, bestellen wij uw definitieve contactlenzen.

Controle

Ieder half jaar wordt u opgeroepen voor een contactlenscontrole. Tijdens deze controle beoordeelt de specialist of de lens die u draagt nog wel geschikt voor u is. Hij bekijkt onder andere de sterkte, de pasvorm en het draagcomfort. Eventueel kan er worden overgestapt op een ander type lenzen. Deze controles zijn erg belangrijk, omdat eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden.

Vloeistof

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment contactlensvloeistoffen, van diverse leveranciers. En hebben wij uw type vloeistof niet voorradig, dan kunnen wij deze altijd voor u bestellen. Naast de bekende merken voeren wij ook ons huismerk, de ‘Eco’ lijn, die iets voordeliger is. Hierin zijn alle types vloeistoffen voor zowel harde als zachte contactlenzen opgenomen.